Optreden Leonie van der Wal in Alzheimer Café van 15 juni

Een zangstem kan herinneringen laten terugkomen.
Een zangstem kan herinneringen laten terugkomen.
Foto: Claudia Kamergorodski

Mezzosopraan Leonie van der Wal van Stichting Diva Dichtbij treedt woensdag 15 juni op voor bezoekers van het Alzheimer Café Zaandam, in Zorgcentrum Het Pennemes aan de Bloemgracht 95. De avond begint om 19:30 uur; inloop vanaf 19:00 uur. Het is het eerste Alzheimer Café na de coronaperiode.

De afdeling Zaanstreek – Waterland van Alzheimer Nederland wil deze nare tijd afsluiten door mensen met dementie, hun familieleden, partners, vrienden, hulpverleners, studenten en andere belangstellenden een gezellige avond aan te bieden. De Stichting Diva Dichtbij wil momenten van verlichting en geluk bieden. ‘De sfeer van een optreden van Diva Dichtbij is feestelijk.

Gevarieerd repertoire

Tegelijkertijd wordt er bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt. Een optreden geeft alle ruimte aan herinneringen die terugkomen. Aan pijn, aan vreugde en verdriet. Vaak kruipen mensen met dementie uit hun schulp en reageren ze verrassend op de zangstem,’ aldus de aankondiging. Het repertoire varieert van klassieke liederen, aria’s en melodieën uit musicals tot Nederlandstalige luisternummers.

Iedere derde woensdag

Het Alzheimer Café Zaandam is iedere derde woensdag van de maand en biedt gezelligheid, muziek (soms live), informatieve lezingen en verrassende ontmoetingen. Het doel is om mensen met dementie en hun familie in de gelegenheid te stellen ervaringen te delen en vragen te stellen aan deskundigen en aan andere betrokkenen, zodat dementie bespreekbaar wordt.

Gratis en laagdrempelig

Het staat een bezoeker vrij om een geliefde mee te nemen, maar dat kan ook een vriend, buurvrouw of familielid zijn. De toegang is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk. Na de zomervakantie start het Alzheimer Café weer op woensdag 21 september. Daarna volgen dit jaar nog 19 oktober, 16 november en 21 december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen