Digitale themasessies over concept Masterplan Hembrug

Foto: Google Street View

Het concept van het Masterplan voor het Hembrugterrein is klaar en ontwikkelaar Hembrug Zaandam wil alle inwoners erover laten meedenken en praten. Er is een website waarop zij een webinar over de voorstellen kunnen terugzien en een enquête kunnen invullen. En u kunt op 20 en 22 oktober live in gesprek met het projectteam tijdens digitale themasessies. Opgeven kan eveneens via de site.

In het conceptplan heeft Hembrug Zaandam haar visie op het Hembrug op hoofdlijnen opgeschreven, als basis voor de toekomst van ht gebied. In een normale wereld worden er dan inloopbijeenkomsten gehouden om de meningen van betrokken inwoners te peilen en te verzamelen, maar vanwege de coronarichtlijnen worden die vervangen door twee digitale sessies tussen 19:00 en 21:15 uur, ingedeeld op thema’s. Belangstellenden kunnen zich per thema aanmelden en live in gesprek gaan met ontwerpers en adviseurs uit het projectteam.

Industrieel landgoed

Een ieder kan ook zijn of haar mening, wensen, zorgen en ideeën meegeven aan het projectteam via de online enquête, die tot en met 25 oktober ingevuld kan worden. De komende jaren moet het Hembrugterrein transformeren van een afgesloten gebied naar ‘een gave nieuwe plek voor wonen, werken, recreëren én kunst en cultuur,’ aldus de ontwikkelaar. Met mooi industrieel erfgoed temidden van ‘een heerlijk bos, groene pleinen en gelegen aan het water van het Noordzeekanaal en de Zaan’. Er is zelfs een nieuwe omschrijving voor bedacht: een  industrieel landgoed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen