112

Twee keer in vier dagen na gebruik cocaïne de weg op

Foto: Nationale politie

‘Meneer was het er niet mee eens dat hij steeds gecontroleerd wordt,’ schreef de politie gisteren op Facebook over een bestuurder die voor de tweede keer in vier dagen onder invloed van drugs achter het stuur zat in Zaandam. Hij kreeg de tip om dan eens te stoppen met het gebruiken van drugs en daarna achter het stuur te kruipen.

De man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag onderworpen aan een speekseletest omdat het kenteken van zijn auto herkend werd. ‘De man was in eerste instantie goed gemutst, maar toen de bekende speekseltest tevoorschijn kwam werd hij iets minder vrolijk. Ook nu bleek hij onder invloed van cocaïne te rijden,’ aldus het bericht.

Drugs in het verkeer is een steeds groter probleem in ons land, werd vorige maand duidelijk. De politie betrapte in 2017, toen het strafbaar werd om onder invloed van drugs te rijden ruim 1800 mensen en vorig jaar meer dan zes keer zoveel: 13.147. Op drugsgebruik in het verkeer staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een boete tot 7800 euro. Ook kan de rijbevoegdheid voor maximaal vijf jaar worden ontzegd.

Reacties

Cookieinstellingen