112

Inwoner Krommenie (71) lichtgewond bij woningoverval

Foto: Politie.nl

Twee mannen hebben woensdag rond 23:00 uur geprobeerd om een woning binnen te dringen in de Kervelstraat in Krommenie, waarbij de 71-jarige bewoner lichtgewond raakte. De politie zoekt getuigen.

Nadat er was aangebeld en het slachtoffer de voordeur opende bleken er twee mannen op de stoep te staan, van wie er één zich voordeed als politieagent. Hij begon een gesprek, maar viel samen met zijn handlanger de bewoner plotseling aan. Deze liep hierbij lichte verwondingen op aan zijn gezicht. Zijn belagers sloegen op de vlucht toen hij om hulp begon te roepen en renden weg in de richting van de Pinksterbloemstraat.

Signalementen

De verdachten worden qua leeftijd geschat op zo’n 25 jaar en hebben beide een lichtgetinte huidskleur. De verdachte die zich voordeed als politieman had zwart kort haar, was gladgeschoren en had een breed postuur. De tweede persoon was wat kleiner. De politie vraagt mensen die wat van het incident hebben meegekregen om zich te melden en ook camerabeelden uit de omgeving worden op prijs gesteld. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844; anoniem uw informatie doorgeven kan via het nummer 0800 – 7000. Beeldmateriaal kan worden toegevoegd aan het digitale tipformulier. Het zaaknummer is 2021 229 559.

Reacties