112

Vuurwapen uit prullenbak gevist dankzij alerte getuige

Foto: Politie.nl

De politie heeft gisteren dankzij een oplettende getuige een vuurwapen uit een prullenbak kunnen vissen. Die was daar tijdens een achtervolging ingegooid door een 23-jarige Zaandammer.

Agenten surveilleerden gisteravond om 19:15 uur in de Linnaeusstraat toen ze daar een jongeman zagen staan die zich verdacht gedroeg. Toen ze hem wilden aanspreken stapte hij gezwind in een grijze personenauto die er met hoge snelheid vandoor ging. De politiemensen zetten daarop de achtervolging in. Tijdens deze vlucht stapte de bijrijder uit en probeerde te voet te ontkomen, achterna gezeten door een politieman. Hij raakte even uit het zicht, maar werd aan de achterzijde van de Lobeliusstraat weer aangetroffen. Een getuige tipte de politie daarop dat de vluchtende man even daarvoor iets in een prullenbak had gegooid.

Bedreiging

Bij controle van die prullenbak bleek dit een vuurwapen te zijn en een gesprek met de bewoner van het huis waar de man aanvankelijk verdacht stond te doen wees uit dat hij deze met het wapen had bedreigd. Daarvan is aangifte gedaan. Ook de bestuurder van de auto, een achttienjarige inwoner van Zaandam, is aangehouden. Getuigen van de bedreiging of de vlucht wordt verzocht de politie te bellen via 0900 – 8844. Dat kan ook anoniem, op het nummer 0800 – 7000. Ook beelden zijn van harte welkom, zowel van dashcams als vaste camera’s. U kunt ze hier uploaden onder vermelding van het zaaknummer 2021 071 013.

Reacties