112

Steekpartij bij fietsenstalling station Koog aan de Zaan

Foto: PxHere

Bij de fietsenstalling bij het treinstation in Koog aan de Zaan is gisteravond rond 19:00 uur een zeventienjarige jongeman uit Assendelft neergestoken. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn verwondingen waren niet levensbedreigend. De politie spreekt van ‘een poging tot beroving’.

Het slachtoffer reed op de scooter over de Locomotief toen hij drie jongens zag staan. Toen hij even verderop had geparkeerd werd het vervoermiddel opgeëist door één van die jongens en kreeg hij klappen toen hij zei zijn brommer niet te willen afgeven. Vervolgens werd hij onderuit getrapt en viel. Pas toen hij op de grond lag merkte de jonge Assendelver dat hij ook was gestoken. Zijn belagers waren inmiddels weggerend in de richting van het station. Via Burgernet werden mensen opgeroepen om uit te kijken naar twee of drie lichtgetinte verdachten, van wie er één een donkerblauw ‘softgel’ jack van het merk Stone Island droeg. Volgens de politie gaat het om drie tieners tussen de zestien en achttien jaar oud. 

De politie doet onderzoek is wil graag getuigen spreken. Wie iets heeft gezien of anderszins informatie heeft over deze poging beroving wordt verzocht de politie te bellen via het nummer 0900 – 8844 of om contact op te nemen via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Reacties