112

Agenten mishandeld in Wormerveer en Zaandam

Foto: Pixabay

Zaanse politiemensen zijn gisteren bij twee verschillende gelegenheden het doelwit geweest van mishandeling.

De eerste keer was in Wormerveer, na de melding dat zich daar in een woning een vermist meisje zou bevinden. Een officier van justitie had de aanhouding, opsporing en terugbrenging van de minderjarige bevolen. Daar wilde het meisje echter niet aan meewerken. Toen ze bij een arm werd gepakt begon ze te slaan en te trappen, waarna ze is aangehouden.

Bromfietser

Een uur later gaven andere agenten een bestuurder van een bromfiets een stopteken op de A.G. Verbeekstraat in Zaandam. Die kon geen rijbewijs tonen en ‘werd bijdehand’, aldus de politie op haar Facebookpagina. Toen hij wilde gaan steppen met de bromfiets met de sleutel in het contact (wat niet mag zonder rijbewijs) werd hij wederom gewaarschuwd. Daarop gaf hij ‘uit het niets’ de agent een slag in het gezicht.

De zestienjarige Zaandammer is daarop ook direct aangehouden en overgebracht naar het bureau in Zaandijk. In een terugblik op 2018 schreef de politie aan het eind van het jaar ’tientallen keren’ het slachtoffer van agressie te zijn geweest.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen