112

Vuurzee West-Knollendam te wijten aan drugslab

Foto: Twitter / Post Houtveldweg

De grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Industrieweg in West-Knollendam op 17 november is hoogtwaarschijnlijk veroorzaakt door een drugslab. ‘De brand bewijst opnieuw dat de productie van drugs levensgevaarlijk is,’ aldus de politie.

Het bewijst ook dat zo’n lab in principe vrijwel overal kan verrijzen, zonder dat mensen die er dagelijks in de buurt zijn onraad ruiken en doorgeven. Na de brand zijn in het pand restanten van een drugslab aangetroffen, inclusief gevaarlijke stoffen. ‘Zeer waarschijnlijk is er in het drugsproductieproces iets misgegaan, waardoor de brand ontstond. De recherche doet onderzoek naar de zaak,’ laat de politie vandaag weten. Mensen die in het ‘bedrijf’ werkten waar het vuur uitbrak gingen er volgens ooggetuigen meteen vandoor. De brand werd voorafgegaan door een explosie.

Melden

Drugslabs vormen een bedreiging voor de omgeving. Er is sprake van brand- en ontploffingsgevaar en de aanwezige chemische stoffen zijn schadelijk voor mens en milieu. Wie een vermoeden van een drugslab heeft kan dit melden bij de politie via 0900 – 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Reacties

Cookieinstellingen