112

Op A8 na wilde rit aangehouden bestuurder blijkt verwarde man

Foto: Politie.nl

De man die afgelopen woensdag op de A8 werd aangehouden na wat de politie ‘een dollemansrit’ vanaf Purmerend noemde is een 55-jarige inwoner van de marktstad. De  man had daar de aandacht getrokken omdat hij zich verdacht gedroeg en mogelijk in het bezit zou zijn van een slagwapen.

Agenten troffen de man aan in een auto en probeerden hem aan te spreken. Plots ging hij er echter met hoge snelheid ervandoor. Nabij het politiebureau in Zaandijk werd de vluchter tot stilstand gebracht en kreeg de politie te maken met een verwarde en agressieve bestuurder. Hij uitte bedreigingen richting de agenten en sprong op de motorkap van één van de dienstauto’s. Op dat moment werd door een agent het stroomstootwapen ingezet om hem onder controle te brengen.

De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij gecontroleerd is door een arts. In de auto werd een inderdaad een slagwapen aangetroffen. De man krijgt eerst zorg, maar zal zich later strafrechtelijk moeten verantwoorden voor onder meer zijn roekeloze rijgedrag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen