Roan W. vrijgespoken van steekincident, boete voor wapenbezit

jun 17 2021, 14:33 Actueel
screenshot 20210617 143147
De rechtbank Noord-Holland heeft de 21-jarige Zaandamse drillrapper Roan W. vrijgesproken van betrokkenheid bij een steekincident op 4 januari vorig jaar in Oostzaan. De rechtbank kan niet zonder ruimte voor twijfel vaststellen dat hij degene was die heeft gestoken.
Wel heeft de man een boete opgelegd gekregen omdat hij tijdens zijn aanhouding drie dagen later in Amsterdam een machete bij zich had. Dat kost hem 225 euro. Het steekincident gebeurde tijdens een in een woning in Oostzaan. Er ontstond een ruzie waarbij meerdere aanwezigen betrokken waren, onder wie W. en het slachtoffer. De laatste werd in zijn zij gestoken, ter hoogte van zijn longen. Hij vertelde een politieagent korte tijd later dat hij W. een stekende beweging had zien maken.

Niemand iets gezien

De dag erna en op een later moment bij de rechter-commissaris trok de gewonde die verklaring echter weer in. De rechtbank oordeelt nu dat 'niet buiten redelijke twijfel kan worden vastgesteld dat W. de agressor is geweest. Geen van de andere aanwezigen heeft het gebeurde kennelijk met eigen ogen gezien. 'Uit alle verklaringen blijkt dat het om een chaotische situatie ging waarbij meerdere mensen waren betrokken. Bovendien kan niet worden uitgesloten dat op dat moment meerdere personen een mes bij zich hadden,' aldus het vonnis.