Werkzaamheden voor sportcomplex De Kraaien gestart

De werkzaamheden zijn begonnen.
Foto: Gemeente Zaanstad

Aannemings- en hoveniersbedrijf Germieco is begonnen met het egaliseren en ophogen van het terrein in Zaandijk waar hockeyvereniging De Kraaien zich gaat vestigen. Dit zal naar verwachting drie tot vier weken gaan duren.

Al in 2016 ging de gemeenteraad er – voor de eerste keer – mee akkoord om aan de Fortuinweg een nieuw hockeycomple te bouwen en de sportvereniging vanuit Wijdewormer naar Zaanstad terug te halen. ‘Ik ben heel blij dat we nu letterlijk meters kunnen maken om ervoor te zorgen dat De Kraaien weer in Zaanstad kunnen gaan spelen. En dat we dat doen met respect voor de natuur en alle betrokkenen,’ zei sportwethouder Gerard Slegers bij de start van het werk.

‘De flora en de fauna in het gebied hebben de afgelopen tijd onze aandacht gehad en blijven ook onze aandacht houden. Voor de start van de werkzaamheden hebben we een schouw laten doen om er zeker van te zijn dat er geen broedvogels aan het broeden zijn op het werkterrein. Ik kijk uit naar het moment dat De Kraaien hier weer hun onderkomen hebben, en zij de plek krijgen die ze als Zaanse club verdienen.’  Naast het terrein waar straks gehockeyd wordt werd onlangs gemaaid en werden ondanks een schouw vooraf toch nesten verstoord. Dat gebeurde pal voor de start van het broedseizoen.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen