Opnieuw bronzen WK-estafetteplak voor Kira Toussaint

Foto: NOS screenshot

Individueel succes was er niet voor Kira Toussaint op de WK kortebaan in Abu Dhabi, maar toch gaan er in de koffer vier medailles mee terug naar Assendelft. Vandaag werd ze samen met Kim Busch, Maaike de Waard en Ranomi Kromowidjojo derde op de 4×50 meter vrije slag.

Toussaint was na het missen van de finale van ‘haar’ 50 meter rugslag afgelopen zondag nog in tranen. De tank was leeg zei ze voor de camera van de NOS, nadat ze twee weken geleden nog ziek was geweest en na een zwaar seizoen en met bijzonder geslaagde Europese kampioenschappen. Het werd er niet beter op toen ze in die finale ook nog haar wereldrecord verloor aan de Canadese Maggie Mac Neil (25,27 om 25,60 seconden). Maar, zo zei ze ook, voor de estafettes wist ze ergens nog wat extra krachten vandaan te halen – en dat bewees ze vandaag op de slotdag van de wereldkampioenschappen.

Zevende medaille

De Nederlandse estafettevrouwen zetten met een ontketende ‘Kromo’ als slotzwemster op de 4×50 meter vrij een tijd neer van 1.34,89, achter winnaars Verenigde Staten (1.34,22) en Zweden (1.34,54 ). Het betekende de zevende medaille voor Nederland, waarvan er vijf werden behaald op estafettenummers: vier voor de vrouwen en eentje voor de mannen. Kromowidjojo (goud op de 50 vlinder) en Arno Kamminga (zilver op de 200 school) zorgden voor het individuele succes.

Reacties

Cookieinstellingen