Havik & Stroetinga blijven nog even laatste winnaars zesdaagse

Foto: Flickr / Marc Bouwens

De zesdaagse van Rotterdam gaat opnieuw niet door. De organisatie heeft besloten het wielerevenement in Ahoy te schrappen vanwege de onzekerheid rond corona. Zaankanter Yoeri Havik en Wim Stroetinga blijven daarmee de laatste winnaars: zij waren begin 2020 de beste in de 38ste editie van de zesdaagse in de Maasstad.

De baanwielrenners zouden van 7 tot en met 12 december over de piste in Ahoy rijden, maar het is hoogst onzeker of er dan weer publiek aanwezig mag zijn. In ieder geval tot 4 december mogen er geen toeschouwers naar sportwedstrijden komen kijken. Het is één van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de nieuwe piek in het aantal besmettingen terug te dringen en te voorkomen dat de ziekenhuizen overvol raken.

Eind volgend jaar

Eind vorig jaar ging de zesdaagse van Rotterdam ook al niet door. Toen zou het wielerevenement eind november worden gehouden, maar al in mei besloot de organisatie de baanwedstrijden te schrappen. De 39ste editie is nu verplaatst naar 6 tot en met 11 december 2022.

Reacties