Vijf nieuwe kunstgrasvelden om op te voetballen

Foto: Pixabay / Manfred Richter

SVA in Assendelft, Fortuna in Wormerveer, Sporting in Krommenie en Sportpark Hoornseveld hebben nieuwe kunstgrasvelden gekregen. Drie votbalverenigingen kregen er één en Sporting twee. Hier en elders ontstond eerder commotie over de verwerking van afgedankte velden, die verre van milieuvriendelijk bleek.

Zaanstad stak in totaal 1,2 miljoen euro in de vijf nieuwe kunstgrasvelden, die zo’n tien tot twaalf jaar mee moeten gaan. Ze kregen kantplanken en schoonlooproosters aangebracht vanwege de wettelijke verplichting om rubberkorrels binnen de velden te houden. Ook bij een aantal al langer bestaande kunstgrasmatten zijn die aangebracht.  Na afloop van alle werkzaamheden zijn de velden gekeurd en bleken ze te voldoen aan alle eisen en normen van de KNVB.

Verduurzaming

De gemeente is nu aan het kijken hoe zij samen met de verenigingen en stichtingen de accommodaties, kantines en kleedkamers kan verduurzamen, bijvoorbeeld door (nog meer) te isoleren en zonnepanelen te gebruiken. Ook is de gemeente bezig met het uitwerken van een plan om in de komende jaren ledverlichting op de velden te realiseren.

Reacties