Tiendaagse kennismaking met tien sporten voor 60-plussers

Eén van de aangeboden sporten is badminton.
Foto: Pixabay / Moerschy

De gemeente en het Sportbedrijf Zaanstad willen 60-plussers stimuleren om (meer) te bewegen en om elkaar te ontmoeten. Deze inwoners kunnen tien weken achter elkaar, op dinsdagochtenden van 19 oktober tot en met 21 december, kennismaken met verschillende sporten. En met elkaar.

De tiendaagse is een onderdeel van Kies Je Sport van het Sportbedrijf en moet de bekendheid van verenigingen vergroten en meedoen stimuleren. ‘Voldoende bewegen is heel belangrijk, maar helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld als je als 60-plusser niet meer (fulltime) werkt, weinig sociale contacten hebt of krap bij kas zit kunnen dit drempels zijn om te gaan sporten.’ zegt wethouder Songül Mutluer in  een persbericht.

Mooie aanvulling

Eenzaamheid is zeker onder niet-werkende 60-plussers een probleem, weet zij. ‘Samen bewegen heeft dan juist op deze doelgroep, zowel fysiek als mentaal, een belangrijk positief effect.’ Ook sluit de tiendaagse goed aan op de nieuwe sportvisie, aldus  wethouder van Sport Gerard Slegers: ‘Een leven lang sporten en sportstimulering staan centraal in de nieuwe Zaanse Visie op Sport en Bewegen. Deze tiendaagse is daarom een mooie aanvulling op het aanbod. Hiermee kunnen we ook de sportparken overdag nog beter benutten. Daarnaast zijn er natuurlijk op diverse plekken in Zaanstad allerlei beweegtoestellen in de openbare ruimte.’

Aanmelden

De tiendaagse plaats vindt op dinsdagochtend vanaf 10:00 uur plaats op Sportpark De Koog in Koog aan de Zaan. Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected], onder vermelding van Sportkennismakings10daagse De Koog. Deelname kost tien euro voor de hele reeks, contant te betalen bij aanvang op de eerste dinsdag. Het is de opmaat naar korfbal, walking football, tennis, jeu de boules, zwemmen en aqua sport, badminton, fitness, fietsen en wandelen.

 

Reacties