Buitenbad Crommenije vanaf 5 februari 09:00 uur open

Foto: Gemeente Zaanstad

Het buitenbad van De Crommenije in Krommenie is vanaf vrijdag 5 februari 09:00 uur zeven dagen per week open. Normaal gesproken gaat het buitenbad pas eind april open, maar vanwege corona is dat nu aanmerkelijk vervroegd. Het betekent dat de GGD Zaanstreek – Waterland de seinen op groen heeft gezet. Vanaf maandag 1 februari zijn tickets te koop via de website van het Sportbedrijf.

Sportwethouder Gerard Slegers kreeg van meerdere inwoners – en de SP – de vraag of het buitenbad niet al eerder open kon. ‘Met de openstelling bieden we de inwoners weer de mogelijkheid om baantjes te zwemmen. Bewegen en sporten in de buitenlucht is heel belangrijk om fit en gezond te blijven, dus hieraan werken we graag mee,’ zegt hij op de gemeentelijke website. Vorige week is gestart met alle voorbereidingen en het vullen van het buitenbad. Momenteel wordt het water opgewarmd tot zo’n 20, 21 graden Celsius. Dit is een behagelijke temperatuur in combinatie met de buitenlucht.

Thuis al badkleding aan

Wie komt zwemmen doet er wel goed aan om altijd rekening te houden met de weersomstandigheden. Met name bij nachtvorst kan de temperatuur van het water ’s ochtends lager uitvallen. Neem dus voldoende warme kleding mee voor na het zwemmen. Zwemmers moeten zich ook in het buitenbad aan de coronamaatregelen houden. Dat betekent altijd anderhalve meter afstand houden in en rondom het water. Daarnaast moet iedereen de aangegeven loop- en zwemroutes volgen. Zwemmers wordt verzocht om met de badkleding al aan naar het bad te komen en altijd de aanwijzingen van het personeel op te volgen.

Reacties