SP wil weten of buitenbad Crommenije zo snel mogelijk open kan

Foto: PxHere / Jele Boscan

De SP wil weten of het technisch mogelijk is om het buitenbad van de Crommenije in Krommenie het hele jaar open te houden om ook in de winter buiten te kunnen zwemmen. Dat gebeurt in verband met de coronabeperkingen nu al in het De Mirandabad in Amsterdam, waar de animo om baanjes te trekken in het verwarmde water zeer groot is.

Het buitenbad van 50 meter in de hoofdstad blijft open zolang de maatregelen om Covid-19 onder de knie te krijgen dat toestaan. Het zwembad heeft een maximaal aantal zwemplekken per uur en een maximaal beschikbaar aantal zwemuren per dag. Het is niet mogelijk om deze verder uit te breiden. Via het reserveringssysteem kunnen zwemmers maximaal een week van tevoren een plekje boeken. Er is volgens het bad sprake van een ‘overweldigende vraag’. Meerdere zwemmomenten achter elkaar boeken om wat langer in het water te kunnen blijven is niet mogelijk.

Navolging

Onderling zwemplekken ruilen evenmin, al wordt dat volgens het bad wel veelvuldig gedaan. Het mag niet omdat bij een coronabesmetting in die gevallen niet meer is na te gaan wie er op welk moment heeft gezwommen en wie geïnformeerd moet worden. Vanwege de grote interesse om buiten te zwemmen onderzoekt de gemeente Amsterdam momenteel of ook het 25-meter buitenbad van het Noorderparkbad geopend kan worden. Ook elders in het land wordt al gekeken wat de mogelijkheden zijn.

SP-raadslid Roland van Braam heeft vernomen dat het Sportbedrijf de mogelijkheden van de Crommnije eveneens aan het onderzoeken is en vraagt of dat klopt. Ook wil hij weten welke aanpassingen nodig zijn om het buitenbad zo snel mogelijk te kunnen openen en of het financieel haalbaar is om het hele jaar open te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen