School zint op alternatief voor roeien: project overboord door corona

Het is in deze tijd roeien met de riemen die je hebt.
Foto: PxHere / CC0

Het Blaise Pascal College heeft mijn pijn in het hart moeten besluiten om het evenement Roeien voor Only Friends uit te stellen vanwege de snelheid van de ontwikkelingen rond corona. ‘Nu een steeds groter aantal leerlingen en medewerkers thuis moet blijven door lichte klachten worden we door de pandemie ingehaald,’ aldus een persbericht.

Bij het organiseren van het evenement op geld op te halen voor het goede doel zijn de actuele situatie en de steeds veranderende regels op de voet gevolgd. ‘In de laatste week werd duidelijk dat het met de huidige maatregelen niet verantwoord is om deze actie in de oorspronkelijke vorm te organiseren en hebben we met elkaar gezocht naar alternatieven,’ maar die bleken op korte termijn niet voorhanden. Op dit moment staat de teller van de actie echter al ruim boven de 10.000 euro. De komende tijd wordt gebruikt om de tegenprestatie die een dergelijke gulheid verdient vorm te geven: ‘Zo’n groots bedrag vraagt immers om een grootse tegenprestatie.’ Iot det veld geslagen is de Zaandamse school dus allerminst.

Aangepast sporten

Van uitstel komt geen afstel, luidt de plechtige belofte. Op het Blaise Pascal College is de laatste maanden hard gewerkt door de leerlingen van Havo 4 en 5 met het vak bewegen, sport & maatschappij én hun docenten om een fantastisch evenement te organiseren: 24 uur roeien voor het goede doel. Een fysieke en mentale uitdaging om zoveel mogelijk geld op te halen voor Only Friends, een sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking. Die kan sowieso een ongetwijfeld welkome bijdrage uit Zaanstad tegemoet zien.

 

Reacties