Blaise Pascal College gaat roeien voor het goede doel

Foto: Blaise Pascal College

Het Blaise Pascal College is in samenwerking met leerlingen van 4 en 5 Havo bewegen, sport en maatschappij in de laatste stadia van de voorbereidingen van dé challenge van het jaar: 24 uur roeien voor Only Friends. Op vrijdag 9 oktober om 08:45 uur wordt gestart met de sportieve uitdaging.

Tien roeiapparaten – ofwel boten – zullen vanaf het startschot 24 uur lang draaiende gehouden worden en de opbrengst van de actie wordt gedoneerd aan Only Friends. De leerlingen zijn verantwoordelijk voor negen boten en zijn hiervoor opgedeeld in negen vaste groepen. De tiende boot is de verantwoordelijkheid van de docenten van de school. De boten gaan met elkaar de strijd aan. De challenge:

  • Welke boot roeit de meeste kilometers?
  • Welke boot haalt het meeste geld op?

Met 150 vrijwilligers zet de stichting Only Friends zich in voor kinderen en jongeren die kampen met een beperking of chronische ziekte. Zo wordt mogelijk gemaakt dat zij kunnen sporten in een veilige en vertrouwde omgeving. Het Blaise Pascal College is een dynamische en sociale school en steunt dit initiatief. ‘We geven Only Friends een dag lang alle tijd en energie die we hebben en vragen daarbij uw hulp! Wij willen graag zo veel mogelijk geld inzamelen voor dit goede doel,’ aldus een persbericht.

Mensen die het goede doel willen steunen kunnen een bedrag overmaken en tevens in een filmpje een boodschap, aanmoediging of motivatie sturen naar [email protected] Vanwege de nieuwe coronamaatregelen roeien alleen de leerlingen en docenten van het Blaise Pascal College, zonder fysieke hulp van buitenaf. Ondanks deze extra uitdaging is het streefbedrag maar liefst 10.000 euro.

https://www.facebook.com/blaisepascalcollege/videos/790745235074376

Reacties