Kick-Off toernooi FC Zaanstreek komende vrijdag

Foto: Leon Thier

Zaalvoetbalvereniging FC Zaanstreek houdt op vrijdag 28 augustus de jaarlijkse open avond in het Trias Sportcentrum in Krommenie. Zoals gebruikelijk wordt het hieraan gekoppelde Kick-Off toernooi voor eigen teams gespeeld.

Daarbij komen tal van Zaanse zaalvoetballers met hun team in actie en kan er worden kennisgemaakt met de meeste teams die ook in het seizoen 2020/21 weer meedoen aan de KNVB- en recreatieve KZZ-competities. Op dit sportieve evenement wordt ook het nieuwe clubtenue gepresenteerd, met de naam van hoofdsponsor Covebo net als de voorgaande twee jaargangen op de voorzijde van het shirt. Voor het eerst doen ook de jeugdteams mee. Deze spelen al vroeg op de avond en trappen hun toernooi om 19:00 uur af.

Aftrap nieuw seizoen

Het doel van het Kick-Off toernooi is om de eigen zaalvoetbalteams voor het nieuwe seizoen speelklaar te krijgen en om de spelers van de gemoedelijke zaalvoetbalvereniging wedstrijdritme te laten opdoen. De deelnemende teams van FC Zaanstreek zijn die van de junioren jo13-1, jo13-2, jo13-3 en de senioren FC Zaanstreek 1, 2, 3 (alle KNVB) 7, 8 en 12.

De locatie is zoals ieder jaar de grote sportzaal van het Sportcentrum Trias. Het gebouw staat schuin tegenover het station Krommenie – Assendelft aan de Saendelverlaan in Krommenie. Daarvan is helaas het horecagedeelte nog niet vrijgegeven door het Sportbedrijf Zaanstad. Bezoekers wordt daarom gevraagd om hun eigen consumpties mee te nemen. De kleedkamers en douchegelegenheden zijn wel gewoon te gebruiken.

Het avondprogramma luidt als volgt:

  • Van 19:00 tot 20:00 uur een onderling toernooi met de jeugdteams FC Zaanstreek/Covebo jo13-1, jo13-2 en jo13-3. De wedstrijden staan onder leiding van scheidsrechter H.Kurt;
  • Om 20:00 uur staat er een wedstrijd op het programma tussen de selectieteams FC Zaanstreek 1 en FC Zaanstreek 2 die in respectievelijk de eerste en de derde klasse van de KNVB uitkomen. De wedstrijd staat onder leiding van de scheidsrechters H.Kurt en A.van Wijk;
  • Van 20:50 tot 21:30 uur staat de wedstrijd tussen FC Zaanstreek/Vakmannen en FC Zaanstreek 10 op het schema, onder leiding van scheidsrechter A. Van Wijk. Deze wedstrijd duurt twee keer 20 minuten;
  • Vervolgens is er van 21:30 tot ongeveer 22:30 een onderling toernooi met de teams FC Zaanstreek 3-7-8. Hierin treffen de teams elkaar in wedstrijden van 20 minuten.

De zaalvoetbalvereniging hoopt op een sportief evenement waarbij het vriendschappelijke karakter op nummer één staat. Aanvoerders kunnen op deze avond hun eventuele spelerspasjes ophalen en er liggen wedstrijdformulierenboekjes en eventueel sportkleding klaar. Toeschouwers zijn van harte welkom en geïnteresseerden in de zaalvoetbalvereniging eveneens. FC Zaanstreek speelt niet alleen in Krommenie, maar ook in sportzalen in Zaandam, Koog aan de Zaan, Wormer, Oostzaan en Alkmaar.

Vrijwilligers welkom

De organisatie nog vrijwilligers voor komende vrijdag die bijvoorbeeld willen fluiten, de tijdwaarneming willen doen voor de club en vele overige taken die er zijn binnen de vereniging.

 

Reacties