Vrouwen ZVV Zaandijk verdienen sponsorcontract ING

Sarina Wiegman bracht het goede nieuws over.
Foto: ZVV Zaandijk

Niemand minder dan bondscoach Sarina Wiegman van de Oranje Leeuwinnen verraste ZVV Zaandijk onlangs met het nieuws dat de club één van de 60 uitverkorenen is voor een ING-sponsorcontract voor hun vrouwenafdeling. Daarmee kreeg de pitch van de club gemaakt door Inge van Laarhoven en Marja Hartland een fantastische beloning.

Voorzitter Hartland van de vrouwen van ZVV noemde het – online – contact met Wiegman ‘een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van ZVV Zaandijk is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan’. Met het sponsorgeld wil de vereniging het aantal meidenteams uitbreiden van MO-13 tot en met MO-19 en de dameskleedkamers aanpassen aan het gebruik door meiden en dames. ‘We willen zowel in- als extern uitstralen dat we een club zijn waar meisjes en dames zich thuis kunnen voelen en waar hun spelplezier en ambitie centraal staan.’

Grote stappen

De uiterst succesvolle bondscoach van de Oranjevrouwen bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. ‘Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken,’ aldus Wiegman.

Groei

Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken aan en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25 procent naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25 procent meer vrouwelijk kader bij amateurclubs.

Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: ‘Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. ZVV Zaandijk is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hieraan kunnen bijdragen.’

 

Reacties