Samen buitenlocaties delen moet nu devies sportclubs zijn

Foto: Pixabay / Keith Johnston

De gemeente heeft een protocol opgesteld voor sporten in de buitenlucht nu volwassenen vanaf negentien jaar weer gezamenlijk buiten mogen trainen, mits ze de anderhalvemeterregel in acht nemen.

De versoepeling geldt alleen voor sporten in de buitenlucht. Sportaanbieders en -verenigingen die normaal gesproken binnen sporten willen ook graag hun activiteiten hervatten, maar dan buiten. Wethouder Sport Gerard Slegers roept de beheerders van alle buitensportaccommodaties op om daar ruimte voor te bieden: ‘We willen dat zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging. Het is geen verplichting, maar we doen een nadrukkelijk appèl om elkaar te helpen. Dat is in deze tijd echt nodig, we moeten er in deze tijd voor elkaar zijn.’ In deze tijd kan het helpen om creatiever te zijn en te experimenteren om mensen op minder gebruikelijke uren te laten sporten, en dat is mogelijk iets dat in de toekomst kan worden voortgezet.

Maatwerk

Met het aangepaste protocol geeft de gemeente alle betrokken partijen regels en handvatten hoe te handelen om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. Er is ruimte voor maatwerk per locatie, binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM. Tot 1 september zijn samenkomsten verboden, dus ook alle evenementen en toernooien die met sport te maken hebben. Daar wordt op gehandhaafd, eventueel met boetes.

Reacties