Dam tot Dam-evenementen definitief afgeblazen dit jaar

Foto: Flickr

De Dam tot Dam-evenementen gaan niet door dit jaar, zo heeft de gemeente laten weten. Zaanstad spreekt van ‘een moeilijk besluit en een grote teleurstelling voor iedereen’.

Voor het eerst sinds tientallen jaren zullen als gevolg van de corona-uitbraak Amsterdam en Zaandam dit jaar niet volstromen met enthousiaste wandelaars, fietsers en hardlopers. De gemeente heeft de knoop doorgehakt na overleg met de betrokken veiligheidsdiensten. Amsterdam steunt het besluit. Belangrijke overwegingen voor de afgelasting zijn de gezondheid van deelnemers en toeschouwers, de druk op de medische hulpdiensten en de maatregelen van het kabinet ten aanzien van grote evenementen. ‘Wij hebben de afgelopen periode zorgvuldig onderzocht hoe we met minder deelnemers en creatieve oplossingen konden komen tot varianten die veilig en verantwoord zijn. Dit blijkt echter niet haalbaar,’ aldus een verklaring.

Virtuele alternatieven

Achter de schermen wordt nu gewerkt om alle opties qua annulering uit te werken. Alle ingeschreven deelnemers en betrokken partijen worden per e-mail op de hoogte gebracht van de huidige situatie. Ook wordt bekeken welke virtuele alternatieven er mogelijk zijn. De Dam tot Damloop stond dit jaar gepland voor zondag 20 september.

 

Reacties