Zwembaden maandag weer open voor lessen en aquasporten

Zwembad Zaangolf in Koog aan de Zaan.
Foto: Google Street View

De Crommenije, de Slag en Zaangolf gaan maandag 18 mei weer open voor bezoekers. De binnenzwembaden gaan open voor kinderen en (jong)volwassenen die lessen volgen vanaf zwemdiploma B. Ook is er een aangepast aanbod voor banenzwemmen en de verschillende aquasporten.

Directeur van het Sportbedrijf Zaanstad Ivonne van Tuijl zegt dat de organisatie heel druk is geweest met het treffen van alle voorbereidingen nadat bekend werd dat zwembaden met de nodige beperkingen aan het zomerseizoen mochten beginnen. Het Sportbedrijf gaat wekelijks de mogelijkheden bekijken om de activiteiten en de lessen uit te breiden. De roosters zijn per zwembadaccommodatie op de website van het Sportbedrijf te vinden. Recreatief of vrij zwemmen kan momenteel nog niet omdat de coronamaatregel van anderhalve meter afstand houden dan nauwelijks op te volgen is.

Geen maximaal aantal bezoekers

Wethouder van Sport Gerard Slegers vindt het ‘heel goed nieuws dat de zwembaden in Zaanstad weer opengaan en de zwemlessen en doelgroepen weer voor een deel kunnen worden hervat’. Het Sportbedrijf en de gemeente werken intensief samen om het zwemmen voor zoveel mogelijk mensen weer mogelijk te maken met een gefaseerde aanpak. Het kabinet kondigde vorige week aan dat de zwembaden vanaf 11 mei open mochten, mits ze aan de landelijke richtlijnen voldoen. Er is tot nu toe geen bewijs dat het virus zich verspreidt via water, meldt het RIVM. Het kabinet heeft geen maximaal aantal bezoekers vastgesteld. De capaciteit verschilt daardoor per zwembad.

Hoe is de routing voor de zwemlessen morgen in de crommenije, je ziet het hier in het filmpje.

De routing in het zwembad voor de zwemlessen zie je alvast in dit filmpje! Tot morgen!

Geplaatst door Sportbedrijf Zaanstad Zwembad De Crommenije Krommenie op Zondag 17 mei 2020

Reacties