Tweede Zaanbocht Run Wormerveer en Wormer op zondag 17 mei

Foto: Zaanbocht Run

De tweede editie van de vorig jaar uiterst succesvol verlopen Zaanbocht Run is dit jaar op zondag 17 mei. De inschrijvingen beginnen inmiddels binnen te lopen.

De Zaanbocht Run is een recreatieve loop waarbij de gezelligheid voorop staat, het publiek belangrijk is en live muziek zorgt voor een prettige sfeer langs de route. Een unieke loop over de Zaanbocht en langs de Zaanoever van Wormer. Ook deze tweede aflevering bestaat uit een Kidsrun van een mijl (zo’n anderhalve kilometer) en routes van vijf en van tien kilometer. De eerste start van de dag is de Kidsrun, om 11:00 uur. Het startsein voor de vijf kilometer wordt gegeven om 11:30 uur en de lopers voor de langste afstand worden om 12:30 uur weggeschoten. Deelnemers betalen 1,25 euro per af te leggen kilometer. Ook bedrijven kunnen zich inschrijven.

De route

Er wordt gestart in de Zaanbocht. Dan gaat het via de Markstraat en het Marktplein richting Kromenieƫrpad. Vanaf het Noordeinde wordt de Prins Clausbrug genomen en daarna vervolgen de lopers hun weg naar Wormer over de Noordweg (N514). Bij de tweede rotonde (Zandweg) zal de verzorgingspost komen te staan en dan is het rechtsaf via de verlengde Zandweg tot aan de Zaan en dan linksaf de Veerdijk op tot aan de Zaanbrug. Na het passeren daarvan gaat het rechtsaf de Zaanweg op richting finish. De lopers van de vijf kilometer zijn dan klaar; de deelnemers die de dubbele afstand kiezen wacht nog een eendere ronde.

Het parcours.

Nieuwe starter

De organisatie heet op de website alvast een nieuwe starter welkomen. Vormden vorig jaar de burgemeesters Jan Hamming en Peter Tange een duo, daar wordt de burgemeester van Zaanstad dit jaar bijgestaan door een nieuwe collega: partijgenote Judith Michel – de Jong (45). Zij volgt op 14 april de met pensioen gaande Tange op.

Reacties