Zaanbocht Run beleeft zijn eerste editie in mei

Het parcours.
Foto: Zaanbocht Run

Een nieuwe sportieve activiteit voor Wormerveerders en niet-Gladoren: op zondag 19 mei is de eerste editie van de Zaanbocht Run, een recreatieve loop met de nadruk op gezelligheid, publiek en levende muziek langs de route.

De loop gaat langs de Zaanbocht en over de Zaanoever in Wormer. Het idee om ook een Run te organiseren kwam van ondernemer Leon Hamming, een van de drijvende krachten achter de toeristische promotie van het dorp. Wormerveer is inmiddels door de gemeente aangewezen als een van de hotspots: gebieden die extra aandacht krijgen vanwege hun potentieel.

Het parcours

De start is in de Zaanbocht, waarna het via de Markstraat en het Marktplein over het Krommenieerpad naar het Noordeinde en de Zaanweg gaat tot de brug. Dan naar Wormer en bij de tweede rotonde rechtsaf via de Verlengde Zandweg tot aan de Zaan en dan linksaf de Veerdijk op tot aan de Zaanbrug. Die wordt opnieuw overgestoken waarna het weer over de Zaanweg  richting de finish gaat. Deze ronde is vijf kilometer, wie liever de dubbele afstand loopt kan twee keer een rondje maken.

Inschrijven

U kunt zich nu al hier inschrijven. Voor kinderen is er nog een route uitgezet van anderhalve kilometer. Deelname kost een euro per kilometer. Er is ook een speciaal shirt voor de gelegenheid gemaakt dat op de website kan worden besteld en afgehaald bij RunX op de Gedempte Gracht in Zaandam.

 

 

Reacties