Nog 40 plekken voor kinderen die (beter) willen leren schaatsen

Foto: Pixabay / Manfred Richter

Er hebben zich al 340 Zaanse kinderen ingeschreven voor tien schaatslessen op de kunstijsbaan in Haarlem, tussen 4 januari en 14 maart volgend jaar. Dat betekent dat er nog maar 40 plaatsen over zijn. Inschrijven kan hier.

Het jeugdschaatsen is verdeeld in twee groepen. Het eerste uur worden kinderen uit de Zaanstreek Noord naar de ijsbaan vervoerd en het tweede uur uit Zuid. De les van de eerste groep begint om 09:25 uur en de tweede start om 10:30 uur (op 9 maart in 09:25 uur vanwege vanwege de elfstedentocht en de diploma-uitreiking.). De bussen vertrekken ongeveer een uur voordat de les begint van verschillende locaties, afhankelijk van de adressen van de ingeschrecen kinderen uit Zaanstad, Wormerland en Oostzaan. Ouders kunnen ook zelf hun kind naar de ijsbaan brengen en kijken hoe de les verloopt.

Het belangrijkste van het jeugdschaatsen is dat de kinderen plezier hebben in het schaatsen. Het jeugdschaatsen maakt gebruik van een schaatspaspoort om het niveau van de kinderen te volgen. Het niveau wordt aan het eind van het seizoen weergegeven op het diploma. Hierdoor kunnen de kinderen hun voorgang in vaardigheden per jaar volgen.

Reacties