Trainer hoofdrolspeler bij geweld op het voetbalveld

Foto: Pixabay / Kelvin Stuttard

De voetbalwedstrijd tussen de vrouwenteams van KFC en De Kennemers in Koog aan de Zaan is gisteren tegen het einde totaal uit de hand gelopen wegens een hoogoplopende ruzie. De versies van het gebeurde lopen echter nogal uiteen.

NH Nieuws meldt dat het ging tussen de trainer van KFC, de scheidsrechter en een speelster van De Kennemers nadat een zware overtreding alleen met een vrije trap bestraft werd en de arbiter de kaarten op zak hield. De trainer van de thuisploeg zou daarop het veld opgekomen zijn om verhaal halen. Hij trok naar eigen zeggen de fluit uit de mond van de scheidsrechter, maar volgens de speelster van de tegenpartij sloeg hij de jongeman meteen tegen de grond. Toen de voetbalster de zaak wilde sussen zou ook zij geslagen zijn. Zij mepte echter terug, waarna ze tegen de grond gewerkt en geschopt zou zijn. In het ziekenhuis werden kneuzingen en een hersenschudding geconstateerd. De trainer claimt in dit verhaal dat hij als eerste door de speelster van De Kennemers werd geslagen en in paniek raakte toen daarbij zijn bril afvloog. Hij heeft een blauwe plek op zijn gezicht om zijn verhaal te staven.

Tweede versie

Vrouwenvoetbalnieuws.nl voert hele andere hoofdrolspelers op: ‘De trainer van de bezoekers, Harry Pijnenburg, was ontevreden over de leiding en reageerde zijn woede af op scheidsrechter Siem Groenewegen. Pijnenburg heeft een slaande beweging gemaakt richting de fluit van Groenewegen, zo laat De Kennemers weten aan vrouwenvoetbalnieuws.nl. De verzorgster van KFC is er vervolgens tussengekomen, waarna er woorden zijn gevallen en geduwd en getrokken is. Beide kanten zullen aangifte doen.’ Op de website van De Kennemers staat inmiddels een verklaring van het bestuur, waarmee die versie de ware lijkt te zijn. KFC is nog niet met een verklaring gekomen.

Volgens het Noordhollands Dagblad kreeg Pijnenburg gisteren van twee personen serieuze dreigementen te verwerken en heeft hij inmiddels besloten om voorlopig niet meer thuis te slapen. Hij doet aangifte tegen de dreigers, net als er inmiddels aangifte is gedaan tegen hem. Naast de politie gaat ook de KNVB de onverkwikkelijke zaak onderzoeken.

 

Reacties