Nellie Cooman sluit tweede Zaans Sportcongres af

Foto: Pixabay / Thisabled

Voormalig wereldkampioene en -recordhoudster op de 60 meter indoor Nelli Cooman houdt op 16 oktober ter afsluiting van het Zaans Sportcongres een monoloog over haar (sport)leven. In Topsportcentrum De Koog zijn die woensdag ook sporters als Debby Stam (oud-topvolleybalster) en Jiske Griffioen (paralympisch tennisster) aanwezig om ervaringen en adviezen te delen met de Zaanse Sportverenigingen.

Een veilig sportklimaat, aangepast sporten en talentontwikkeling zijn onderwerpen die de agenda van veel sportverenigingen bepalen, maar waar geen kant en klare oplossingen voor te leveren zijn. In interactieve workshops geven (sport)professionals handvatten. Tijdens het tweede sportcongres ligt de focus op het opdoen van nieuwe indrukken. Proeven, voelen, leren en inzicht verkrijgen aan de hand van de sportquiz, workshops, lezingen en gesprekken. De kick-off wordt gegeven door directeur Ivonne van Tuijl van het Sportbedrijf Zaanstad en wethouder Sport Gerard Slegers.

Gehandicaptensport

Normaal doen waar het kan en aangepast als dit nodig is is het motto van het Fonds Gehandicaptensport. In de Experience workshop van het fonds wordt getoond welke sportmogelijkheden er zijn voor mensen met een beperking. In november 2018 is de campagne Veilig Sportklimaat Zaanstad van start gegaan. Vertrouwenspersoon Suscha Bermond van de GGD Zaanstreek – Waterland geeft informatie over het omgaan met thema’s als pesten en ongewenste intimidatie binnen een sportvereniging. Judodocent en ontwikkelaar van een eigen weerbaarheidsmethode Ron van Raaphorst deelt eveneens stips. Zijn workshop is gericht op weerbaarheid als individu en als vereniging.

Crowdfunding voor talenten?

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds en de Stichting Topsport Zaanstreek dragen zorg voor de workshop talentontwikkeling en ondersteuning. Hoe kan een vereniging talentvolle sporters een kans geven de top te behalen? Is crowdfunding voor deze talenten de oplossing en hoe werkt dit? Aanmelden voor het Zaans Sportcongres en het volledige programma bekijken kan online, en wel hier.   

Reacties