Sportdag voor ouderen op De Kuil in Zaandam

Eén van de aangeboden activiteiten is jeu des boules.
Foto: Needpix.com

Tennisclub Zaansport en voetbalvereniging Hercules houden op vrijdag 27 september vanaf 10:00 uur op sportcomplex De Kuil een gezamenlijke sportdag onder de noemer Meer Bewegen Voor Ouderen. Iedereen vanaf 50 jaar kan dan onder professionele begeleiding meedoen aan tennis, yoga, volleybal, darten, walking voetbal, sjoelen, jeu des boules en trimmen.

Regelmatig bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt,’ stelt voorzitter Jan de Haas van Hercules in de aankondiging. ‘Je blijft langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Bovendien is het vooral leuk en gezellig als je het in groepsverband doet.’ Ook aan mensen met een beperking, voor wie bewegen vaak een stuk lastiger is is gedacht. Ook voor hen zijn er activiteiten, die minder belastend zijn.

Eerste kennismaking

De voetbal- en de tennisvereniging nodigen daarom alle oudere Zaankanters uit om kennis te maken met de diverse activiteiten. De dag begint met een gezamenlijke warming-up en vervolgens kunnen de aanwezigen een keuze maken uit het brede sportaanbod, dar wordt afgestemd op de mogelijkheden en de wensen van de deelnemers. Op sportcomplex De Kuil aan het Kuilpad in Zaandam kunnen het hele jaar door activiteiten worden georganiseerd aangezien er ook een sporthal staat. Ook natuurgebied het Jagersveld biedt tal van mogelijkheden om buiten te bewegen. Na de eerste kennismaking kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een activiteit naar keuze, om wekelijks te bewegen of gewoon gezellig met elkaar een spel te spelen. Zaansport en Hercules bieden alle aanwezigen na afloop een lunch aan. Deelname aan de sport- en kennismakingsdag is vrijblijvend en gratis.

Van te voren aanmelden is belangrijk, dit kan telefonisch via het nummer 075 – 653 99 75 of per e-mail: [email protected]. Geïnteresseerden die niet beschikken over eigen vervoer kunnen dit bij de aanmelding aangeven, zodat de organisatie daarbij kan helpen.

Reacties