Gratis sportlessen voor jonge inwoners Poelenburg

Foto: Pixabay

Kinderen uit Poelenburg kunnen vanaf eind augustus deelnemen aan gratis sportactiviteiten vanuit het project Poelenburg in beweging. Sportverenigingen en sociaal maatschappelijke instellingen werken daarvoor samen, met als doel de jeugd gezond en actief te laten opgroeien en overgewicht tegen te gaan.

FC Zaandam geeft zes weken lang iedere donderdag voetbaltraining aan de jeugd van zes tot vijftien jaar. De allerjongsten van drie tot en met zes jaar krijgen bij gymvereniging Kracht en Vlugheid iedere maandag gymles. Poelenburg in beweging stemt het sport- en beweegaanbod af op de behoeften van verschillende doelgroepen zoals jeugd, jongeren en ouders. Verschillende sporten worden laagdrempelig aangeboden in de vorm van workshops en kennismakingslessen, waardoor de jeugd en uiteenlopende sportaanbieders samen komen. Daarnaast worden voor ouders motivatiegesprekken en workshops gehouden over een gezonde leefstijl.

Poelenburg in beweging is een samenwerkingsverband waarin Choku Gym, het Jeugdteam, de GGD Zaanstreek-Waterland, het Sociaal Wijkteam, het Centrum Jong en Sportbedrijf Zaanstad samenwerken aan een gezonde en actieve jeugd in de Zaanse wijk. Meer informatie over deze activiteiten en over andere initiatieven zijn te vinden op de Facebookpagina van het project of na te vragen per e-mail via via [email protected]

 

Reacties