Cromtigers hebben lak aan koploper en pakken de leiding

Foto: Flickr

Dit is waarvoor we het doen, hier speel ik honkbal voor’, jubelde de gelukkige coach Roddy van Aanholt. De honkballers van Cromtigers hebben een van de beste duels gespeeld in hun geschiedenis.

De Krommeniërs stonden in de zesde inning tegen HCAW-3 uit Bussum nog op achterstand.(4-5). Maar na de achtste inning….  Daar zal nog lang over worden nagepraat. De achterstand op HCAW-3 werd eerst goedgemaakt en in de gelijkmakende slagbeurt werd door slim honkbal, waarbij er ook een stootslag werd toegepast, de winst gepakt. In deze squeeze play (power play) kon eerst Victor Capel erop binnenkomen en later nog drie ploeggenoten (Mitchel Van Veen, Niels Van Gelder en Randy Luttik) waardoor de stand naar 8-5 werd omgebogen.

‘Niet alleen een fantastische teamprestatie, maar ook de uitvoering van bepaalde tactische opdrachten was prima’, kon de pas drie maanden in dienst zijnde oefenmeester zijn stempel drukken op de ultieme overwinning op de koploper HCAW-3. ‘Het is je hobby, heb ik tegen de spelers gezegd, maar geef alles, want geluk kan je afdwingen als je alles hebt gegeven.’ Dat was zijn relaas vlak na de slotinning waarbij er zeer goed verdedigend spel getoond werd met ook een bijzonder stabiel werpende pitcher Jorn van Ingen.

In een flow

‘Ik kom er steeds beter in. Mijn schouderblessure is nagenoeg over en de spirit is er weer. De trainer heeft daar een groot aandeel in. Hij laat ons zelf oplossingen zoeken en wij vullen dat als team in, geweldig. We zitten in een flow!’, was de werper overgelukkig. ‘We zijn aan een hele goede serie bezig en als team zijn we naar elkaar toegegroeid, meer gericht op de sport dan de randzaken’, wilde de 28-jarige sterkhouder, enige jaren geleden uit de hoofdklasse overgekomen, wel kwijt. Iedereen in deze groep heeft de oude locatie aan de Marslaan meegemaakt, maar niemand heeft het daar nog over.

 ‘Het is ook zo dat de trainingsopkomst nu veel hoger is. En ik krijg zelfs tijdens de wedstrijd een boost omdat ik zie hoe anderen ervoor gaan’, zo typeerde de winnende werper de onderlinge band. ,,Zes wedstrijden winnen! Het zat er altijd al wel in, maar nu komt het eruit en waar dat toe leidt?, daar denk ik nog maar niet over na.’

‘We hebben vooraf door de voorzitter (Mark Ligthart – red.) vier meter bier in het vooruitzicht gesteld gekregen‘, lachte trainer Van Aanholt met het eerste flesje in de hand.  ‘Maar de volgende drie meter moeten we nu maar gauw krijgen. We gaan heerlijk van deze overwinning genieten.’  Cromtigers staat nu met een wedstrijd meer, maar ook met een overwinning meer bovenaan in de eerste klasse A boven HCAW-3 uit Bussum.  

Karakteristiek: Cromtigers – HCAW-3  8 – 5. Opstelling: Capel, Van Gelder, Gonzalez Galves, D. Van Ingen, J. Van Ingen, De Jong, Kamstra, P. Luttik, R. Luttik, Stam, Van Veen en Van Leeuwen.    

Terzijde: 

De honkbalvereniging Cromtigers wil graag meer leden aan zich binden. Het festival Boulevaart 2017 in Krommenie zal gebruikt worden om vooral meisjes naar de club te trekken. Het softbal wordt weer op de kaart gezet. Stoere meiden vanaf twaalf tot en met zestien jaar kunnen zich bij Cromtigers op het festival van 18 juni aanmelden bij de Cromtigersstand of de KNBSB Toerbus. Uiteraard kunnen ook jongens zich inschrijven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen