Zilvermeeuwen neemt laatste horde op weg naar de eerste klasse

Trainer Eric Heerings geeft de laatste instructies voor het duel met LSVV.
Trainer Eric Heerings geeft de laatste instructies voor het duel met LSVV.
Foto: Hans Fiere

Met gelach en een dolletje bereidt de selectie van voetbalclub Zilvermeeuwen zich voor op het laatste kunststuk van de nacompetitie. De tegenstander uit Zuid-Scharwoude LSVV is geen gemakkelijke.

Zij eindigden met maar twee punten minder dan de thuisploeg op de vierde plaats in de tweede klasse A. Het verschil is uiteindelijk één winstpartij tegen een gelijkspel in Poelenburgs voordeel.

‘We zijn aan elkaar gewaagd’, zegt trainer Eric Heerings van Zilvermeeuwen, behoudend badend in de lentezon. ‘Maar ik had het al voor de nacompetitie willen beslissen. Kampioen worden was ons doel. Gelukkig is er een noodscenario via de nacompetitie om het doel  naar een stap hoger te kunnen halen’, geeft de oefenmeester zijn mening overtuigend weer. ‘In de competitie scoorden wij meer en zij hielden vaak de doelpunten tegen, een compleet andere speelstijl’, zo typeert de coach zijn tegenstander uit Noord-Holland. ‘Daar moeten we tegen opboksen en proberen in de eerste wedstrijd een goede marge te halen, maar je weet het nooit. Dat zag je aan AZ tegen FC Utrecht kortgeleden.’

Heerings laat het maar over zich heen komen. ‘Het zijn wedstrijden op zich, maar de mogelijke tegenstanders in de eerste klasse als Fortuna Wormerveer en Assendelft zijn wel duels om naar uit te kijken’,besluit hij vol vertrouwen.

Spits David Zwiebel heeft met zijn 24 doelpunten een groot aandeel gehad in de productie van Zilvermeeuwen in de reguliere competitie. ‘Ik wist het doel aardig te vinden, ja’, geeft de goalgetter op het trainingscomplex Poelenburg rustig aan. ‘Maar ik ben niet zo’n prater hoor, ik scoor ze liever’, blijft Zwiebel bescheiden. ‘Het is de laatste horde die we moeten nemen dus we zullen ze moeten maken’, laat hij glimlachend weten. ‘Al  is het één meer dan zij dat moet genoeg zijn en als er penalties genomen moeten worden , dan ben ik erbij’, geeft hij zijn scorende ambitie duidelijk weer. ‘We zijn aardig ver gekomen nu nog de eindfase, aan mij zal het niet liggen’, besluit de aanvaller overtuigend.

In eigen hand

Bij Mr. Zilvermeeuwen Tristan van Oostenbrugge heerst rust. ‘We hebben alles in eigen hand en het zou mooi zijn om weer eens de nul te kunnen houden’, kan de verdediger met enige trots zijn ambitie kwijt. ‘Ik voetbal hier al vanaf mijn zesde en als we naar de eerste klasse zouden gaan is dat het hoogste waar ik dan heb gespeeld’, kijkt de bebaarde steunpilaar al overtuigend vooruit. ‘Het zal geen makkelijke pot worden, maar we gaan ervoor, ik wil het allemaal meemaken’, blijft aanvoerder van Oostenbrugge realistisch. De wedstrijd van aanstaande tweede Pinksterdag op Poelenburg begint zoals gebruikelijk om 14:00 uur en zal geleid worden door scheidsrechter M. Mohammed.

Terzijde:

In de spelerslounge worden soms gesprekken gevoerd met meer inhoud dan een doorsnee interview. Zo zat aanvaller Revelino van Slooten op zijn praatstoel en gaf weer dat hij wel consequenties verbindt aan het wel of niet promoveren naar de eerste klasse. ‘Ik heb twee goede gesprekken gehad met de trainer van Fortuna Wormerveer. Ik blijf hier als we promoveren maar lukt dat niet dan ben ik weg’, was van Slootens stellige mening. Reden:’Ik wil ook wel eens op trainingskamp en er is voor voetballers die aan het eind van hun carrière zitten aan een plan gewerkt waar ik mij wel in kan vinden. Maar ik blijf hier als Zilvermeeuwen promoveert, dat is zeker.’ Laten we dat voor de club uit Poelenburg hopen.

De blessure van middenvelder Emre Dündar blijkt mee te vallen. Hij hoeft naar alle waarschijnlijkheid niet geopereerd te worden en nog een bijkomstigheid: hij zou mogelijk stoppen vanwege zijn drukke baan, maar nu wil hij zeker doorgaan om een waardiger afscheid van voetbal te kunnen nemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen