Sportuitslagen: voetbal, korfbal, wielrennen

Foto: Wikimedia

VOETBAL

Zaterdag

2e KLASSE – 3e KLASSE

MONNICKENDAM – HELLAS SPORT 3 – 0

Hellas Sport zal alle zeilen bij moeten zetten om degradatie te voorkomen. Omdat ‘uit’ gescoorde doelpunten niet dubbel tellen, kan bij een 3 – 0 stand in Hoornsevelds voordeel verlengd worden.

3e KLASSE – 4e KLASSE

HERCULES ZAANDAM ZATERDAG – WIERINGERMEER 0 – 1

Hercules Zaandam heeft nog kans op promotie naar de 3e klasse zaterdag. De tweede wedstrijd werd door slechte weersomstandigheden gestaakt. Zaterdag wordt er verder gespeeld.

Zondag

1e KLASSE – 2e KLASSE

ZILVERMEEUWEN – LSVV ZUID-SCHARWOUDE 1 – 1

Een gelijkspel in deze nacompetitie zegt niet zoveel omdat de ‘uit’ gescoorde doelpunten niet dubbel tellen, zoals in de profcompetities.

3e KLASSE – 4e KLASSE

SAENDEN – WIJK AAN ZEE 1 – 2

Door deze kleine nederlaag is Saenden nog steeds in de race voor promotie naar de 3 e klasse. Zij moeten vandaag winnen van Winkel. En dan zondag afrekenen met Spaarnwoude.

KORFBAL

OKV Oostzaan – Ten Donck 19 – 18

Door deze uitslag is de Oostzaanse Korfbalvereniging op het veld gepromoveerd naar de 2e klasse

Via een e-mail van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond werd ook Zaandam Zuid een klasse hoger geplaatst, zonder aan de voorwaarden te voldoen. Zij kregen een vrijgekomen plaats op het veld in de derde klasse toegewezen.

WIELRENNEN

Krommeniër Mike Terpstra heeft in zijn woonplaats de Wielerronde op ‘Derde Pinksterdag’ gewonnen. Dit voor de tweede keer. Op de tweede plaats eindigde Mitchell Huenders en Lars van de Vall kwam als derde over de meet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen