Skileraren slagen in recordpoging voor kankerbestrijding

Foto: Nina Burgert

Het is vier skileraren van Skiindoor Landsmeer gelukt om als eerste 24 uur non-stop te skiën op een indoor rolbaan. In totaal legden ze om de beurt 465 kilometer af en het wachten is nu op een officiële bevestiging dat zij het eerste Guinness World Records ‘langste afstand indoor skiën’ hebben gevestigd. Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor Alpe d’ HuZes en KWF Kankerbestrijding. Het werd zo’n 6000 euro.

Afgelopen vrijdag om 19:30 uur gaf burgemeester Anne Lize van der Stoel van Landsmeer het startsein voor de recordpoging. Marko van Brummelen, Evelien Zengerink, Susanne Visser en Haaike Visser moesten vanaf dan tot zaterdagavond om de beurt 30 minuten skiën. En dat lukte: in totaal hebben ze allemaal zes uur lang geskied.

Donaties blijven welkom

Coach en eigenaar van Skiindoor Landsmeer Rolf Burgert zorgde voor de technische ondersteuning. Andere teamleden voor de ontvangst van de toeschouwers, de bar en loterij. De verloting werd mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers. Hoewel al een mooi bedrag is binnengehaald is het streefbedrag van 22.500 euro nog niet binnen. Doneren kan nog steeds via de website van Alpe d’HuZes. Het Landsmeerse team is te vinden onder de naam For Everest. Wie voor 26 april een donatie doet maakt kans op drie gratis indoor skilessen bij Skiindoor Landsmeer ter waarde van 96 euro.

Op de foto van links naar rechts de skileraren Evelien Zengerink, Marko van Brummelen, Haaike Visser en Susanne Visser.

 

 

'

Reacties

article
31868
Landsmeerse skileraren slagen in missie voor Guinness World Records
Het is vier skileraren van Skiindoor Landsmeer gelukt om als eerste 24 uur non-stop te
https://zaanstad.nieuws.nl/sport/31868/skileraren-slagen-in-recordpoging-voor-kankerbestrijding/
2019-04-15T11:03:13+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/04/15105345/ski.png
Sport