College wil ruim 375.000 euro bijdragen aan verhuizing voetbalclubs

Foto: Public Domain Pictures

Het college vraagt de gemeenteraad om 376.430 euro te reserveren voor de verplaatsing van Zilvermeeuwen naar Sportpark Hoornseveld en van Rood-Wit Zaanstad naar Sportpark Poelenburg.

De gemeente vindt de verplaatsing van Zilvermeeuwen na de fusie van Zilvermeeuwen en Hellas Sport Combinatie (die nu samen FC Zaandam vormen) vanwege de spreiding van accomodaties een goede zaak en er kan nu bovendien een sterke en vitale fusievereniging groeien. Rood-Wit (het vroegere Zaanstad Türk Spor, ZTS) kan vanuit Sportpark Poelenburg een positieve bijdrage leveren aan het actieplan dat de wijk sterker moet maken, zo wordt verwacht. Op de huidige locatie aan de Sportlaan wordt bovendien plek vrijgemaakt voor de nieuwbouw van zwembad de Slag en er kunnen woningen worden gebouwd. Op Sportpark Poelenburg ontstaat ruimte voor ontwikkelingen die onder andere een bijdrage kunnen leveren aan de verkleuring van de Achtersluispolder tot woon-werkgebied.

Geen noodzaak

De verhuizing van Zilvermeeuwen is strikt juridisch geen ‘gedwongen’ verplaatsing en dus hoeft de gemeente de club niet te compenseren. Het college vindt het echter ‘redelijk’ om toch een tegemoetkoming te betalen, omdat in het verleden de opstallen van het huidige compex grotendeels uit eigen middelen zijn gerealiseerd en onderhouden. Dat heeft Zilvermeeuwen een bedrag van rond de 600.000 euro gekost. De gemeente heeft bovendien baat bij de verplaatsing gezien de eigen plannen en ambties, zo wordt de raad voorgehouden.

 

'

Reacties

article
31603
College wil Zilvermeeuwen en Rood-Wit compenseren voor verplaatsing
Het college vraagt de gemeenteraad om 376.430 euro te reserveren voor de verplaatsing van Zilvermeeuwen
https://zaanstad.nieuws.nl/sport/31603/college-wil-ruim-375-000-euro-bijdragen-aan-verhuizing-voetbalclubs/
2019-04-10T13:55:03+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/04/10135341/voetbal.jpg
Sport