Polsstokhoogspringers komen opnieuw naar Wormerveer

Foto: Facebook / Urban Pole Vault Series

Wormerveer is in het weekeinde van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni opnieuw het decor voor de Urban Pole Vault Series, de polsstokhoogspringcompetitie die net als vorig jaar ook Apeldoorn en Alphen aan den Rijn aandoet. In 2018 was het spektakel overigens eerst gepland op een vlonder op de Gedempte Gracht in Zaandam.

Naast de drie initiatiefnemers – drievoudig Nederlands kampioene Femke Pluim, tienkamper Eelco Sintnicolaas (die herstellende is van een operatie) en ‘thuisspringer’ Menno Vloon uit Krommenie, die in sportief opzicht een rampjaar achter de rug heeft  – zijn de eerste internationale namen al vastgelegd door de organisatie. Zo springt de Afrikaans kampioene bij de vrouwen Dorra Mahfoudi mee en ook de nummer drie van Afrika bij de mannen, Mejdi Chehata. Competitief ziet de wedstrijd er iets anders uit dan vorig jaar, omdat drie dagen achter elkaar springen te intensief bleek te zijn voor de atleten.

Op donderdag en vrijdag is nu de kwalificatie voor op finaledag op zondag; zaterdag is een rustdag. De finaledag is dit jaar opnieuw in Wormerveer.

Reacties

0