In de zomer spektakel op het water in Zaandam bij slot Urban Pole Vault Series

Foto: Twitter / Urban Pole Vault Series

Meerkamper Eelco Sintnicolaas en de Nederlandse kampioenen polstokhoogspringen Menno Vloon en Femke Pluim roepen een eigen polstokhoogspringcompetitie in het leven met een serie van drie wedstrijden in Apeldoorn, Alphen aan de Rijn en Zaandam.

De Urban Pole Vault Series is het vervolg op een evenement dat Sintnicolaas de afgelopen twee jaar organiseerde in Apeldoorn. Daar werd door Nederlandse toppers gesprongen op het Raadhuisplein om het polstokhoogspringen nog beter onder de aandacht van het publiek te brengen.

Het bijzondere is dat de atleten middenin de drie steden hun kunnen zullen tonen. Menno Vloon uit Krommenie heeft daar al de nodige ervaring mee, zowel in Zaandam – waar hij vorig jaar op de Rozengracht de wedstrijd Naar Ongekende Hoogte won – als in het Belgische Leuven.

Spectaculaire slotwedstrijd

In een persbericht legt Vloon de opzet van de komende zomer uit: ‘In alle steden kunnen atleten punten verdienen die we optellen in een klassement. We starten groots in Apeldoorn om vervolgens in Alphen aan de Rijn neer te strijken. In Zaandam houden we op het water een spectaculaire slotwedstrijd. Naast onszelf zullen er meerdere internationale atleten meedoen. We willen in de toekomst uitgroeien naar een serie waar internationale toppers present zijn, fans verrast worden en topsport bedreven wordt.’

In Apeldoorn wordt letterlijk tussen de terrassen door gesprongen, in Zaandam daan de deelnemers dus het water op in Alphen aan de Rijn hebben de bedenkers ‘een prominente plek midden in de stad’ op het oog. Sintnicolaas : ‘Het wordt een combinatie van topsport en entertainment op unieke locaties.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen