Afscheid atlete Rianna Galiart met wedstrijd op Rozengracht

Rianna Galiart.
Rianna Galiart.
Foto: Facebook

Acht mannen en acht vrouwen staan morgenmiddag 3 september aan de start van het polsstokhoogevenement Naar Ongekende Hoogte op de Rozengracht in Zaandam, ter hoogte van huisnummer 88.

De vrouwen springen vanaf 14:00 uur en de mannen zijn om 16:45 aan de beurt. Op de deelnemerslijst staat onder anderen de houder van het Nederlands record, Menno Vloon uit Krommenie. De wedstrijd is georganiseerd door AV Lycurgus uit Assendelft om het afscheid van polsstokhoogspringster Rianna Galiart uit Uitgeest luister bij te zetten. Zij is meervoudig nationaal kampioene in deze discipline.

Bij indoorwedstrijden in het Franse Épinal in februari 2008 sprong de geboren Zaandijkse over 4,31 meter en dat bleef haar beste prestatie ooit. Op de nationale indoorranglijst van de besten aller tijden staat ze er tweede mee, achter de 4,45 van Monique de Wilt uit 2003.

Op haar Facebookpagina schreef Rianna Galiart vandaag:

‘En dat was dan mijn laatste training op schema van topper Robbert-Jan Jansen! Van trainingsmaatje naar voor mij de beste coach. Ik heb het hem zeker niet altijd makkelijk gemaakt, en ben hem zeer dankbaar dat hij het de laatste 3 seizoenen met mij uitgehouden heeft.’

Vergezeld van de opdracht van haar coach:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen