Michael van der Meer laat idee voor vaste pumptrack varen

Een vaste pumptrack gaat het niet worden.
Een vaste pumptrack gaat het niet worden.
Foto: Bratislavská župa

Oprichter Michael van der Meer van BMX Zaanstad is teleurgesteld in de gemeente en wethouder Gerard Slegers in het bijzonder. Ondanks diens toezegging om in het vierde kwartaal vam dit jaar contact te hebben over een pumptrack is het stil gebleven.

Ook het Sportbedrijf Zaanstad heeft niets meer van zich laten horen, schrijft Van der Meer aan de raad en het college. Zijn vereniging sprokkelde 23.500 euro bij elkaar voor een mobiele pumptrack, die kan worden ingezet op terreinen waar gebouwd gaat worden maar waar nog niet alles in gereedheid in gebracht, bijvoorbeeld omdat de grond nog opgehoogd moet worden en vervolgens inklinken.

Geen vaste track

BMX Zaanstad is nafgestapt van het idee voor een vaste pumptrack: ‘We hebben besloten dat dat niet ons doel is. Ons doel is altijd geweest op braakliggende terreinen waar nog niet gebouwd wordt iets tijdelijks te bouwen met zand, een dixi en een container. Het idee voor een pumptrack kwam uit de gemeenteraad en van de gemeente. We hebben er wel naar gekeken en uitgezocht want we denken mee in oplossingen,´ schrijft Van der Meer. BMX Zaanstad blijft zich inzetten voor de sport en het weggeven van fietsen, met een kleine pumptrack voor evenementen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen