Samenwerking om meer kinderen aan fietsen te helpen

Foto: Leergeld Zaanstad

Michael van der Meer en Wendy van der Meer-Bart van BMX Zaanstad en Hans Luiten namens Leergeld Zaanstad hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hierdoor komen (nog meer) mooie fietsen terecht bij kinderen die een fiets nodig hebben om naar school te gaan.

In Zaanstad leven meer dan 3000 kinderen in gezinnen met een inkomen tot maximaal 120 procent van het wettelijk minimuminkomen. Dat betekent dat het vaak erg moeilijk is om kinderen te geven wat ze nodig hebben voor school: een laptop, schriften, kleding, werkkleding én een fiets om naar die school te komen. Leergeld Zaanstad is een vrijwilligersorganisatie en helpt ongeveer 800 kinderen per jaar met deze spullen. Die worden altijd, na een huisbezoek door één van de vrijwilligers in natura verstrekt. En in veel gevallen gaat het om fietsen.

Crossen

BMX Zaanstad is een vereniging die kinderen via het fietscrossen laat bewegen. Maar zij doet meer. Regelmatig worden oude fietsen ontvangen die worden gerepareerd en vervolgens geschonken aan gezinnen die geen fiets kunnen betalen. BMX Zaanstad heeft al meer dan 250 kinderen aan een fiets geholpen. Overigens is de organisatie nog steeds dringend op zoek naar een vast crossterrein in Zaanstad.

Leergeld Zaanstad en BMX Zaanstad hebben nu om besloten samen te gaan werken. Als Leergeld kinderen kent die een fiets nodig hebben, zal zij de kinderen in Zaanstad Noord doorverwijzen naar de zusterclub in Wormerveer. Leergeld betaalt daarvoor een vergoeding die BMX Zaanstad gebruikt om weer volgende fietsen op te knappen. Beide organisaties hopen zo nog vele kinderen te kunnen helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen