Hartenjagers gaat zich ook richten op sportende senioren

Foto: Adriaan Timmer

Hartenjagers Sport Zaanstreek staat voortaan open voor senioren die op een ontspannen manier en naar vermogen serieus aan hun conditie willen werken. Op maandag 4 september begint het nieuwe sportseizoen in een vernieuwde opzet.

De vereniging heeft 40 jaar ervaring met het organiseren van conditietrainingen voor (ex)hartpatiënten met ruimte voor sociale contacten. Door de komst van nieuwe sportbegeleiders wordt het aanbod nu aangepast aan nieuwe concepten. Wat Hartenjagers te bieden heeft, is nog steeds gericht op (voormalige) hartpatiënten, maar is eveneens geschikt voor iedereen die serieus werk wil maken van een gezonde conditie. Het programma bestaat uit klassieke (grond)gymnastiek, conditietraining in spelvorm en een korte sportwedstrijd als afsluiting.

Twee groepen

De veiligheid van de deelnemers is gewaarborgd door de professionele sportbegeleiders en het toezicht door cardioverpleegkundigen. Er is daarnaast veel ruimte voor sociale contacten. Er wordt op maandagavond in twee groepen gesport: van 17:15 tot 18:00 en van 18:00 tot 18:45 uur in één van de gymzalen van het Zaanlands Lyceum in Zaandam. Hartenjagers Sport Zaanstreek is in 1984 opgericht door een aantal ex-hartpatiënten die het belangrijk vonden om na afloop van de revalidatieperiode door te gaan met sporten. Hartenjagers heeft nu 40 leden.

Cookieinstellingen