Menno Vloon met magere 5,55 meter kansloos op EK

Foto: Twitter / Screenshot TopatletiekLive

Krommenieër Menno Vloon ontbreekt morgen in de finale van het polsstokhoogspringen op de EK indooratletiek in Istanbul. De 28-jarige atleet werd uitgeschakeld in de kwalificaties. Hij kwam tot een hoogte van 5,55 meter en dat was ruim onvoldoende om bij de beste acht te zitten die om de medailles gaan springen.

Het was een tegenvaller voor Vloon, die vooraf zelfs gold als kandidaat voor de gouden medaille omdat de Zweedse wereldrecordhouder Armand Duplantis ontbreekt in Istanbul. Vloon prijkte met zijn beste seizoensprestatie van 5,91 als nummer 1 op de startlijst. De Zaankanter gaf na afloop aan dat hij de scherpte miste. ‘Ik heb de afgelopen drie nachten niet geslapen,’ zei hij in de catacomben van de Ataköy Arena. ‘Ik heb geen idee waardoor het kwam. Ik ben niet ziek en voelde me ook niet gespannen.’

Enige Nederlander

Vloon had al veel moeite met zijn aanvangshoogte. Pas in zijn derde poging wipte hij over 5,40. Hij ging vervolgens wel in één keer over 5,55, maar de drie sprongen op 5,65 mislukten. Het gebeurt wel vaker dat de atleet van Lycurgus er op een belangrijk moment al vroeg uitligt. Vloon was de enige Nederlandse atleet bij het polsstokhoogspringen. Rutger Koppelaar meldde zich met een blessure af na de warming-up. Hij gaf aan last te hebben van zijn onderrug en durfde het niet aan de wedstrijd te springen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen