Inschrijving Ronde van de Stelling van Amsterdam geopend

Foto: Le Champion

De derde editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam staat op zondag 11 juni op de fietsagenda en daarmee ruim twee maanden eerder in het jaar dan bij de eerdere tochten. Inschrijven voor een plek bij één van de twee startlocaties in Uitgeest en Uithoorn is vanaf nu mogelijk.

De deelnemers maken een toertocht van 65, 120 of 170 kilometer langs de oude verdedigingslinie van Amsterdam. De datum betekent dat de Ronde van de Stelling van Amsterdam buiten de schoolvakanties valt en dat de toertocht ook als voorbereiding op de Ronde van de Westfriese Omringdijk gereden kan worden. Naast de volledig uitgepijlde routes wordt er ook gezorgd voor goede ravitaillering onderweg en bij de finish. De verzorgingsposten zijn in stijl uitgekozen. Onder meer Fort aan den Ham, Fort Spijkerboor en Fort bij Nigtevecht geven de zomerse toertocht een historisch tintje. Hier krijgen de deelnemers iets lekkers zodat zij met vernieuwde energie hun weg kunnen vervolgen.

Goed doel

Omdat organisator La Champion graag iets terugdoet voor de mooie natuur waar doorheen gefietst wordt, is Landschap Noord-Holland ook dit jaar het goede doel van het evenement. Het project dat ditmaal de aandacht krijgt is de natuuroase rondom Fort aan de Sint Aagtendijk teruggeven aan de vogels. Deze plasdras is door de hoeveelheid overjarig riet en de mooie oevers het hele jaar door een paradijs voor vogels. Er groeit nu echter zṕveel riet in het gebied dat bijvoorbeeld de kluut, rietgors en kleine karekiet er niet meer naar voedsel kunnen zoeken. Boswachter Jeroen Engelhart gaat de vrijwillige donaties die deelnemers aan de ronde bij hun inschrijving doen gebruiken om het gebied weer veilig en voedselrijk te maken voor vogels.

 

Reacties

Cookieinstellingen