Abdi Nageeye, Khalid Choukoud en Richard Douma in Dam tot Damloop

Foto: PxHere / Hans Braxmeier

De winnaar van Olympisch zilver in Tokio staat op zondag 18 september in Amsterdam aan de start voor de Dam tot Damloop. Abdi Nageeye wordt daar vergezeld door onder anderen Khalid Choukoud, de Nederlands kampioen van vorig jaar en de lokale favoriet Richard Douma. Bij de vrouwen zijn Jill Holterman, Diane van Es, Maureen Koster, Ruth van der Meijden en Bo Ummels de Nederlandse troeven.

Nageeye en Choukoud hebben van alle Nederlanders de snelste tijden op de 10 Engelse Mijl staan, met Choukoud sinds 2019 Nederlands recordhouder in 46.18. Hij bereidt zich voor op de marathon van Amsterdam op 16 oktober. Nageeye liep zijn snelse tijd in 2017, met 46.26. Nageeye won de Dam tot Damloop in het jaar voorafgaand aan dat persoonlijk record. De vijf vrouwelijke toppers die ons land kent staan over anderhalve week ook aan de start van het Europees kampioenschap in München.

Inschrijven kan nog

Het grootste hardloopevenement van Nederland – met ruim 40.000 lopers – staat ieder jaar garant voor een aantal vaste ingrediënten: de spanning voor de start in Amsterdam, de unieke passage door de IJtunnel, de ontelbare aanmoedigingen in Amsterdam Noord, de ongeëvenaarde sfeer op de Zuiddijk in Zaandam, de grandioze finish op de Peperstraat en als climix het slotfeest in het Dam tot Dam Park. Op zaterdagavond vindt de Damloop by night plaats, de korte versie van de Dam tot Damloop. Bij dit onderdeel door de verlichte straten van Zaandam genieten meer dan 10.000 hardlopers van een non-stop party. Op zondag, vlak voor de 10 Engelse Mijl van start gaat, gaan 3500 kinderen van start in de Mini Dam tot Damlopen in Zaandam en Amsterdam. De inschrijvingen zijn nog open.

Reacties

Cookieinstellingen