Online vragenlijst voor inwoners over staat openbare ruimte

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente heeft een vragenlijst opgesteld om te peilen hoe inwoners denken over het onderhoud van de openbare ruimte in hun wijk. De resultaten kunnen het college en de raad handvatten geven om te bepalen waar de prioriteiten moeten liggen bij het onderhoud.

Inwoners kunnen het beste beoordelen wat de gemeente goed doet en wat er beter kan, en daarom worden hun opmerkingen nu in kaart gebracht. De gemeente veegt de straten, leegt de prullen- en hondenpoepbakken, verwijdert afvaldumpingen en zorgt dat het gras gemaaid wordt. Ook worden de struiken gesnoeid, de bomen verzorgd en de plantsoenen geschoffeld. ‘De onderhoudsploegen zijn dagelijks bezig om het door de gemeenteraad gestelde onderhoudsniveau te halen. Het onderhoud wordt beoordeeld door een onafhankelijk bureau,’ aldus de aankondiging van de enquête. ‘ Dat bureau gebruikt daarvoor een meetlat die loopt van ‘heel schoon’ tot ‘heel rommelig’.

Gemiddeld niveau

De gemeenteraad heeft er gezien de kosten voor gekozen dat het grootste deel van Zaanstad moet worden onderhouden op een gemiddeld niveau. De meest gemeenten en ook Zaanstad hanteren beeldkwaliteitsniveaus bestaande uit A+, A, B, C of D. Een A+-niveau is het hoogst haalbare, niveau D wil eigenlijk niemand. Bij ieder niveau hoort een bepaald beeld en een beschrijving waaraan het beeld moet voldoen.

Online bijeenkomsten

U vindt de vragenlijst over uw woonomgeving hier. Hij is nog tot 5 januari in te vullen. Op 25 januari en 3 februari worden van 19:30 tot 21:30 uur online gesprekken met bewoners gehouden over het onderhoud van de openbare ruimte, waarbij ook raadsleden aanwezig zullen zijn die deelnemen aan het gesprek. Wie de vragenlijst invult kan zich daar desgewenst (op de laatste pagina van de enquête) voor aanmelden.

Reacties

Cookieinstellingen