Opnieuw inkoopactie zonnepanelen en isolatie

Foto: Piqsels / CC0

Woningeigenaren kunnen weer tegen een scherp tarief investeren in zonnepanelen en isolatie tijdens een grootschalige inkoopactie van de gemeente samen met Winst Uit Je Woning. Per brief worden 29.300 inwoners deze week geïnformeerd over de mogelijkheden.

‘Minder energieverbruik in een woning betekent een lagere energierekening, meer comfort in huis én het is goed voor het milieu. Vooral woningen die voor 1976 zijn gebouwd zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Hier willen we inwoners graag bij ondersteunen en ontzorgen,’ aldus wethouder Songül Mutluer in een persbericht. De collectieve inkoopactie komt bovenop de waardebon van 70 euro die Zaanstad eerder dit jaar aan particuliere eigenaren heeft gestuurd. Huurders ontvangen rond de zomer.

Bouwjaar bepalend

Woningeigenaren kunnen zich tot 31 juli vrijblijvend inschrijven voor de nieuwe inkoopactie. Het gaat om de aanschaf en het plaatsen van zonnepanelen, vloer- en spouwmuurisolatie, isolatieglas en hybride waterpompen. Het bouwjaar van de woning is bepalend voor het type maatregelen dat de eigenaar per brief krijgt aangeboden. Dankzij de samenwerking met Winst Uit Je Woning wordt de aanschaf gebundeld en kan voordelig worden ingekocht.

Subsidie en advies

Bovendien krijgen inwoners bij de aanschaf van twee of meer isolatiemaatregelen van de Rijksoverheid gemiddeld 20 procent subsidie. Voor een hybride warmtepomp kan die zelfs oplopen tot 40 procent. Voor zonnepanelen geldt dat de Belastingdienst ongeveer 20 procent van de aanschafprijs terugbetaalt. Deelnemers aan de collectieve inkoopactie krijgen extra ondersteuning en advies. Zij worden geholpen bij de subsidieaanvraag en andere vragen over financiering. Ook helpt een onafhankelijk adviseur bij het maken van de juiste keuze voor het type maatregelen dat bij de woning past.

Aanmelden voor de collectieve inkoopactie is vrijblijvend. Geïnteresseerden krijgen na aanmelding een offerte en kunnen op basis daarvan besluiten om wel of niet mee te doen.

Reacties