Jan Hamming sluit tijdelijk twee shisha lounges en een snackbar

Foto: Pixabay

Een shisha lounge aan de A.F de Savornin Lohmanstraat in Zaandam is op last van burgemeester Jan Hamming voor vier weken gesloten wegens gevaar voor de openbare orde en de gezondheid van bezoekers. Een collega aan de Rozengracht en een snackbar aan de Zuidervaart gaan met ingang van vandaag een week dicht.

Koolmonoxide

De brandweer deed deze week naar aanleiding van een melding een meting gedaan in het waterpijcafé aan de A.F de Savornin Lohmanstraat. Daarbij werd een veel te hoge concentratie koolmonoxide geconstateerd. De shisha lounge is daarop direct gesloten. Bovendien is gebleken dat het bedrijf onderwerp is van een strafrechtelijk onderzoek. Ook het gevaar voor de openbare orde is daarmee een reden tot sluiting.

Te late bezoekers

De shisha lounge aan de Rozengracht moet dicht omdat er na drie uur ’s nachts nog bezoekers werden toegelaten. Dat is in strijd is met de Algemene Plaatselijke Verordening. In combinatie met eerdere overtredingen heeft dit geleid tot het besluit om de zaak tijdelijk te sluiten ‘in het belang van de openbare orde en veiligheid en de bescherming van het woon- en leefklimaat’.

De snackbar aan de Zuidervaart moet een week dicht vanwege het schenken van alcohol zonder daarvoor een vergunning te hebben. Ook hier was al eerder een overtreding geconstateerd.

‘Op de blaren zitten’

‘Met de sluitingen geven we een duidelijk signaal af’, zegt Hamming. ‘Bewoners en horecabezoekers moeten er van op aan kunnen dat horecaondernemers bonafide zijn en zich verantwoordelijk gedragen. De meeste ondernemers doen dat gelukkig en werken samen met politie en gemeente aan een veilig en prettig uitgaansklimaat. Maar wie zich niet aan de regels houdt, moet op de blaren zitten.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen