Nieuwe supervisor volgt Sjoerd Soeters op in centrumgebied

Foto: Thijs ter Hart

Edzo Bindels heeft het stokje overgenomen van Sjoerd Soeters als supervisor van de ontwikkeling in het centrumgebied van Zaandam, MAAK.Centrum. De nieuwe man is stedenbouwkundig ontwerper en directeur van internationaal ontwerpbureau West 8. Daarnaast werkt hij als architectonisch supervisor en ontwerper van landschappen en publieke ruimtes.

Bindels heeft zich de laatste jaren in het bijzonder toegelegd op stedelijke transformatieopgaven zowel in Nederland als wereldwijd, schrijft de gemeente in een persbericht. Wethouder Hans Krieger zegt daarin dat het college ‘verheugd’ is om weer een ‘vaste supervisor’ aan boord te hebben, zodat er in MAAK.Centrum verder kan worden gewerkt aan ‘de ontwikkeling van buurten met hoogstaande architectonische kwaliteit en onderlinge samenhang’.

Club van vier

Er zijn in totaal vier van dergelijke professionals voor de verschillende MAAK.gebieden. ‘Gezien de enorme en complexe opgave die er ligt in Zaanstad is het belangrijk om daarbij de architectonische kwaliteit te bewaken en te zorgen voor een eenduidige uitstraling per MAAK-gebied,’ aldus Krieger. Daarvoor moeten de supervisoren zorg dragen. De andere zijn Roy Bijhouwer (MAAK.Noord), Jeroen Ruitenbeek (MAAK.Midden) en Ruurd Gietema (MAAK.Zuid).

Soeters begon in 2000 als masterplanner van het stadsvernieuwingsprogramma Inverdan. Hij is daarmee de geestelijk vader van het compleet vernieuwde centrum. Sinds 2003 was hij verbonden aan Zaanstad als supervisor. Soeters blijft wel betrokken bij Zaanstad als stedenbouwkundig ontwerper en als architect voor ontwikkelaars. Hij is inmiddels de trotse bezitter van de Zaanse Erepenning.

 

Reacties