Bijna 30 verlichte kerstbomen verspreid door de gemeente

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente is vandaag met hulp van Germieco en de Klaver Giant Group begonnen met de verspreiding van kerstbomen. Op verschillende locaties worden bomen met verlichting neergezet.

Wethouder Gerard Slegers van Openbare Ruimte hoopt dat de versiering letterlijk voor lichtpuntjes gat zorgen in deze rare tijd. ‘Normaal gesproken zoeken we elkaar juist nu op. In de aanloop naar Kerstmis, waar we met velen elk jaar weer naar uitkijken. Met de kerstbomen hopen we onze inwoners een lichtje in de duisternis te geven en het saamhorigheidsgevoel te vergroten.’ Bijna in elke wijk wordt een kerstboom neergezet.

Twee bomen bij ZMC

De grootste van acht meter hoog komt voor het Zaans Medisch Centrum te staan. Ook komt er een boom achter het ziekenhuis, speciaal voor het zorgpersoneel. Ook bij zo’n vijftien verzorgingstehuizen en seniorencomplexen worden kerstbomen geplaatst. Maar ook aan de Provincialeweg ter hoogte van de Havenbuurt, op het Raadhuisplein en in het centrum voor het gemeentehuis. Germieco en de Klaver Giant Group sponsoren de verlichtingsactie. In totaal komen er 27 bomen.

Reacties